Železničná doprava

EÚ schválila akvizíciu MÁV Cargo

Úrad pre hospodársku súťaž EÚ 25. novembra schválil postup fúzie medzi spoločnosťami Rail Cargo Austria a MÁV Cargo. „Toto rozhodnutie nás veľmi potešilo, a v súčasnosti všetku svoju energiu venujeme príprave spolupráce s našimi partnermi,“ znie jednomyseľný komentár manažmentu RCA.

Potom, ako privatizačná komisia v Maďarsku na jeseň 2007 odporučila konzorcium Rail Cargo Austria/Raaberbahn ako najlepšieho uchádzača, bola na počiatku tohto roku slávnostne podpísaná zmluva s maďarskou vládou. Schválením Úradu pre hospodársku súťaž EÚ bola teraz úspešne odstránená posledná prekážka.
Súhlas Úradu pre hospodársku súťaž EÚ je podmienený tým, že: "bude zrušené konzorcium Rail Cargo Austria/Raaberbahn", dôjde k ukončeniu účasti firmy Speditions Holding v spoločnosti Raaberbahn a bude zmenená holdingová štruktúra v prepravných spoločnostiach. Spoločnosť Rail Cargo Austria všetky tieto podmienky spĺňa. Do uzavretia – dňa skutočného prevodu vlastníctva – už o niekoľko dní, zostáva dokončiť zopár formálnych procedúr. Ďalšie podrobnosti týkajúce sa akvizície a prvých aktivít budú témou stretnutia s tlačou, ktoré sa bude konať 2. decembra  v hoteli Kempinski, v Budapešti.
ÖBB je najväčší poskytovateľ prepravných služieb v Rakúsku. Skupina ÖBB Group ako poskytovateľ komplexných prepravných služieb zaisťuje ekologicky priaznivú dopravu cestujúcich a tovaru v celom Rakúsku. Zamestnáva približne 43.000 zamestnancov a s celkovými výnosmi 5,7 mld. eur stimuluje hospodárstvo v celej krajine. V roku 2007 skupina ÖBB prepravila 448 miliónov cestujúcich a 97 miliónov ton tovaru. Za strategickú kontrolu skupiny zodpovedá spoločnosť ÖBB-Holding AG.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button