Železničná doprava

ZSSK zaviedla dva mimoriadne „veľkonočné“ rýchliky

Z dôvodu vysokého záujmu o cestovanie pred a po veľkonočných sviatkoch zavádza Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) dva mimoriadne posilové „veľkonočné rýchliky“.

Z Bratislavy do Košíc ide spoj vo štvrtok (24. marca) popoludní, v opačnom smere z Košíc v posledný deň prázdnin v utorok (29. marca) popoludní. Vlaky sú radené z desiatich vozňov druhej triedy a k lístku je možné kúpiť aj miestenku (1 €). Spoje zastavujú naprieč Slovenskom v 19 až 21 staniciach na území šiestich krajov Slovenska.
 
Z Bratislavy cez Žilinu do Košíc tak ide deň pred veľkonočnými sviatkami až 11 rýchlikov, tesne popoludní sú v ponuke diaľkové vlaky v polhodinovom intervale.

V oboch vlakoch sú limity pre bezplatnú prepravu – je určený maximálny počet bezplatných lístkov do každého vlaku pre konkrétny medzistaničný úsek. Pre bezplatných cestujúcich (študenti a dôchodcovia) ZSSK však ponúka novú službu – lístok na zavolanie do mobilu. Bezplatní cestujúci si overia, či je dostupná kapacita v mimoriadnom vlaku a súčasne si môžu lístok priamo objednať do mobilu (vo forme sms). Telefonická linka na Kontaktné centrum ZSSK číslo 18 188 je dostupná non stop.

Prečítajte si aj

Back to top button