Železničná doprava

ŽSR vykonávajú čistenie koľajového lôžka koľaje v úseku Odbočka Močiar – Bratislava Vajnory

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) realizujú v dňoch 21. – 23.3.2016 výluku v medzistaničnom úseku Odbočka Močiar – Bratislava Vajnory.

V rámci týchto výluk sa v uvedenom medzistaničnom úseku zrealizuje strojné celoprofilové čistenie lôžka koľaje, dôvodom realizácie týchto udržiavacích prác je znečistenie koľajového lôžka. Práce realizujú zamestnanci ŽSR. Na uvedenú akciu budú nasadené aj traťové koľajové stroje – napríklad strojná čistička, strojná čistička za hlavami podvalov, dve hnacie dráhové vozidlá a iné.
 
Počas výlukovej činnosti bude zavedená prechodne obmedzená traťová rýchlosť do 50 km/h. Keďže ide o dvojkoľajný medzistaničný úsek, prevádzka sa bude zabezpečovať po nevylúčenej koľaji. Počas výluky je predpoklad menšieho meškania vlakov.
 
ŽSR prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku výlukových prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hláseniach staničného rozhlasu v železničných staniciach.

Prečítajte si aj

Back to top button