Železničná doprava

ZSSK vypraví v stredu prvý mimoriadny veľkonočný rýchlik z Bratislavy do Košíc

Z Bratislavy smerom na východné Slovensko pôjde v stredu prvý mimoriadny veľkonočný rýchlik Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK).

Dopravca vypraví pre vyšší záujem ľudí o cestovanie počas veľkonočného obdobia celkom dva mimoriadne rýchliky a 17 posilových vlakov. 
 
Mimoriadny rýchlik vyrazí o 13.51 h z Bratislavy a do Košíc má plánovaný príchod o 19.38 h. „Do vlaku je možné kúpiť miestenku a tento mimoriadny rýchlik ponúka cestujúcim ešte dostatok voľných miest na sedenie,“ priblížil hovorca ZSSK Tomáš Kováč.
 
Druhý mimoriadny veľkonočný rýchliky pôjde v utorok 3. apríla s odchodom z Košíc o 14.16 h a do Bratislavy má plánovaný príchod o 20.14 h. Aj tento vlak má podľa Kováča ešte dostatok voľných miest. 
 
Už v súčasnosti sú pritom niektoré spoje počas Veľkej noci obsadené alebo v nich ostávajú len posledné voľné miesta. Napríklad stredajší InterCity (IC) vlak s odchodom z Bratislavy o 15.46 h smerujúci do Košíc je už aktuálne obsadený na 92 %, zároveň je na 97 % obsadený aj IC vlak s odchodom z Bratislavy o 17.43 h. Na 95 % je tiež obsadený EuroCity (EC) vlak, ktorý o 17.51 h štartuje v Prahe a smeruje do Prešova.
 
Tento istý EC vlak s odchodom z Prahy o 17.51 h je pritom vo štvrtok 29. marca vypredaný na 100 %. Úplne vypredaný je vo štvrtok aj IC vlak s odchodom z hlavného mesta o 15.46 h smerujúci do Košíc. Na 98 % je obsadený aj IC vlak s odchodom o 17.43 h a tiež rýchlik, ktorý vyráža z Bratislavy o 23.43 h a smeruje do Humenného. 
 
Hoci väčšina vlakov ZSSK nie je povinne miestenková, Kováč odporúča cestujúcej verejnosti v záujme osobného komfortu zabezpečiť si včas nielen cestovný lístok, ale aj rezerváciu miesta.

Prečítajte si aj

Back to top button