Správy | Aktuality | Témy

Miliónte vozidlo Scania je opäť doma

Scania v júli 2000 predstavila Medzinárodnému výboru Červeného kríža (MVČK) na svetovej výstave Expo 2000 v nemeckom Hannoveri svoje miliónte vozidlo.

MVČK využíval toto nákladné vozidlo na humanitárnu činnosť na Balkáne, v Afganistane a v Afrike. Teraz sa vrátilo späť domov do Södertälje vo Švédsku, aby zaujalo miesto v zbierke významných vozidiel Scania. Jubilejné nákladné vozidlo nedávno ukončilo poslednú etapu svojej cesty okolo sveta, keď ho Robert Bengtsson z múzea Scania, odviezol domov z prístavu Skandia v Gothenburgu. 

Do výroby tohto nákladného vozidla bolo zapojených jedenásť výrobných jednotiek spoločnosti Scania z celého sveta s cieľom prezentovať globálnu výrobu spoločnosti Scania. Zamestnanci spoločnosti Scania zo všetkých týchto jednotiek sa zúčastnili aj na prezentačnej ceremónii v Hannoveri.

K dispozícii je tiež fotografická dokumentácia znázorňujúca históriu tohto vozidla, od výroby hlavných komponentov, až po rôzne prepravné služby v mene Medzinárodného červeného kríža. Toto výnimočné vozidlo tak prostredníctvom dokumentácie rozpovie návštevníkom výstaviska Marcus Wallenberg Hall zaujímavý príbeh.
Vozidlo má za sebou dlhú plavbu do Švédska. Plavba začala v marci v Dar Es Salam v Tanzánii a pokračovala cez Indiu a Japonsko až do Southhamptonu vo Veľkej Británii, kde vozidlo premiestnili na inú loď smerujúcu do Gothenburgu.
 

Prečítajte si aj

Back to top button