Správy | Aktuality | Témy

VIDEO: Nová TATRA PHOENIX

Spoločnosť TATRA, a.s. oficiálne predstavuje svoj nový modelový rad civilných nákladných vozidiel s označením TATRA PHOENIX.

TATRA PHOENIX je nový začiatok, štart do najvyšších poschodí konkurencieschopnosti na poli produktu aj popredajných služieb. S novým vozidlom sa otvára ďalšia kapitola svetovo úspešného „románu s názvom TATRA“.

Vďaka spojeniu s významným výrobcom nákladných vozidiel DAF a
 
skupinou PACCAR vstupujeme do éry úplne zásadnej globalizácie ponuky našich výrobkov a služieb. TATRA PHOENIX je istotou pre našich partnerov a zákazníkov, že sa zrodil nový rad vozidiel s mimoriadnymi jazdnými vlastnosťami, vysokou produktivitou a efektivitou prevádzky, komfortom pre vodiča a dlhou životnosťou.

Unikátny inovovaný tatrovácky podvozok s novou prídavnou prevodovkou a pneumatickým odpružením všetkých náprav doplnený o kabínu DAF CF 85 (krátka alebo spací), motor PACCAR MX s výkonom 265 kW až 375 kW a prevodovku ZF Ecosplit – manuálne radená, alebo AS-Tronic – automatizovaná, znamená pre značku TATRA, jej zákazníkov, obchodných partnerov a priaznivcov jednoznačný vstup do novej éry v rámci segmentu komerčných vozidiel.

TATRA PHOENIX zachováva tradíciu pohonu všetkých kolies s možnosťou pripojenia alebo odpojenie pohonu prednej nápravy kedykoľvek počas jazdy bez nutnosti zastavenie. V štandardnej konfigurácii budú k dispozícii vozidla 4×4, 6×6, 8×8 a aj 8×6. Vozidlo tak nemá problém pohybovať sa v tom najťažšom teréne, ale zároveň je teraz lepšie prispôsobené pre zmiešanú prevádzku.



Tatrovácka koncepcia podvozku vozidlu ponúka centrálnu nosnú rúru
 a s ňou pomocou priečnikov spojený zvarovaný rám, ktoré tvoria extrémne tuhý nosný systém vozidla. Vysoká tuhosť nosnej štruktúry ovplyvňuje rozhodujúcim spôsobom jazdné vlastnosti a namáhanie rámu a nadstavieb. Podvozok svetoznámej tatrováckej koncepcia môže fungovať bez zváraného horného rámu, to znamená, že niektoré nadstavby môžu byť pripojené pomocou priečnikov priamo k centrálnej rúre. Vďaka tomu sa predovšetkým u sklápačov zvyšuje užitočné zaťaženie a vozidla sa tak stávajú produktívnejšie. Podobné riešenie si nemôže klasická koncepcia vozidla s rebrinovým rámom dovoliť. 

Tuhá nosná štruktúra podvozku v spojení 
s nezávisle odpruženými výkyvnými polonápravami umožňuje vyššiu rýchlosť jazdy v teréne v porovnaní s vozidlami klasickej koncepcie pri zachovaní komfortu jazdy, ku ktorému vysokou mierou prispieva kompletné vzduchové odpruženie vozidla TATRA PHOENIX, kde sú zadné nápravy odpružené pomocou patentovaného riešenia TATRA King Frame, a tiež modernizovaný systém konania. Dôkazom robustnosti a spoľahlivosti vozidla je 36 mesačný záručná doba (alebo priebeh 300 000 km) na hnacie trakt vozidla, čo je v súčasnosti v danej triede vozidiel najviac.


Prečítajte si aj

Back to top button