Motorizmus

Závod Hyundai v českých Nošoviciach uvedú do prevádzky skôr

Prvé "české" autá Hyundai i30, ktoré budú smerovať k zákazníkom, opustia výrobnú linku v novom závode v sliezskych Nošoviciach už tento rok v novembri. Bude to o tri mesiace skôr, než firma pôvodne plánovala.
 

Pravdivosť tejto správy od Reutersa českému denníku Hospodářské noviny potvrdil zdroj, oboznámený so stratégiou kórejskej firmy v Európe. Hovorca nošovického závodu Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) Petr Vaněk považuje správu za predčasnú.
Prvým vozidlom značky Hyundai vyrábaným v Česku bude model i30 hatchback; potom bude nasledovať i30 kombi. Tretím modelom bude viacúčelové vozidlo s pracovným názvom YN.
Po dosiahnutí plnej kapacity sa v Nošoviciach bude vyrábať 200.000 vozidiel i30 a YN ročne. Tento cieľ sa má dosiahnuť najneskoršie v roku 2010. Od nasledujúceho roku pribudne vo výrobnom programe ďalší model. Jeho výroba zvýši kapacitu nošovickej automobilky na 300.000 vozidiel ročne.
HMMC má teraz 1350 zamestnancov a ich počet by mal postupne vzrásť na 3500.
Do konca júna sa prestavalo v Nošoviciach necelých 600 miliónov eur (18,07 miliardy Sk) z celkovej plánovanej investície 1,1 miliardy eur (33,14 miliardy Sk).

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button