Motorizmus

Výrobcovia automobilov vyzývajú EÚ na prijatie opatrení na pomoc

Asociácia európskych výrobcov automobilov (ACEA) dnes vyzvala európskych politických predstaviteľov, aby zvážili prijatie opatrení s cieľom zaistiť budúcnosť produkcie automobilov v Európe vzhľadom na pretrvávajúcu finančnú krízu a s ňou súvisiaci pokles dôvery u spotrebiteľov a klesajúci ekonomický rast.
 

Medzi opatrenia navrhované ACEA patrí balík nízkoúročených pôžičiek v celkovej hodnote 40 miliárd eur (1,2 bilióna Sk), ktoré majú pomôcť pri vývoji nových technológií pre výrobu úspornejších automobilov. Asociácia takisto navrhuje zavedenie úľav v trvaní 36 mesiacov, ktoré by motivovali zákazníkov vymeniť svoje autá staršie než osem rokov za nové.
"Spotrebitelia majú čoraz väčšie obavy a výrobcovia automobilov preto vyzývajú vlády, aby reagovali, stimulovali hospodárstvo a obnovili dôveru u spotrebiteľov. Až potom budú mať spotrebitelia dôveru a prostriedky potrebné na investovanie do nových vozidiel. Navrhované opatrenia budú dôležitým a vítaným signálom pre spotrebiteľov a pre finančné trhy," uviedol šéf ACEA Christian Streiff.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button