Motorizmus

VW Commercial Vehicles dodala 420 dodávok e-Crafter francúzskemu zákazníkovi

Spoločnosť Volkswagen Commercial Vehicles dodala 420 vozidiel e-Crafter francúzskej spoločnosti Chronopost, ktorá sa špecializuje na mestskú logistiku. Ide o njaväčšiu objednávku modelu Crafter, akú VW Commercial Vehicles doteraz zaznamenali.

Dodávka je rozložená na obdobie najbližších dvoch rokov. Chronopost, dcérska spoločnosť francúzskej poštovej skupiny Groupe La Poste, si e-Crafter vybrala po dôkladnom testovaní. Prezident spoločnosti Chronopost, Martin Piechowski a Heinz-Jürgen Löw, člen predstavenstva VW Commercial Vehicles pre obchod a marketing, spoločne podpísali zmluvu v Hannoveri. 

„Toto je najväčšia objednávka modelu e-Crafter flotilovým zákazníkom a je to tiež ďalší dôležitý krok k trvalo udržateľným dopravným riešeniam pre centrá miest. Chceme sa poďakovať spoločnosti Chronopost za dôveru, ktorú vložili do našich vozidiel pre last mile delivery,“ povedal pri podpise zmluvy Heinz-Jürgen Löw. Ako dodal, e-Crafter bude mať šancu potvrdiť svoje schopnosti v každodennom náročnom prostredí mestskej logistiky 

Pre zdravé životné prostredie
Spoločnosť Chronopost sa už niekoľko rokov snaží o čistú mestskú logistiku. Od septembra 2019 doručuje zásielky svojim zákazníkom v Paríži flotilou vozidiel s alternatívnym pohonom. Do júna 2020 bude tento spôsob dorućovania rozšírený do 18 miest po celom Francúzsku. 

„Uvedenie flotily 100 %-ne čistých vozidiel pre doručovanie v mestskom prostredí je záväzok a veľká investícia do budúcnosti. Elektrické vozidlá ako e-Crafter, ktorý sme si vybrali, majú teraz potrebnú autonómiu na to, aby boli použité naprieč celým Francúzskom a zabezpečili doručovanie tzv. poslednej míle. ,“ povedal prezident Chronopost, Martin Piechowski. 

Prečítajte si aj

Back to top button