Motorizmus

Volkswagen chce presunúť časť výroby zo Slovenska do Bosny

Automobilka Volkswagen plánuje presunúť výrobu zo Slovenska do Bosny, povedal dnes v Sarajeve riaditeľ partnerského podniku nemeckej spoločnosti ASA Holding Nihad Imamovič.    
 

Volkswagen spolu s ASA Holding prevádzkuje v Sarajeve závod, kde vyrába modely Volkswagen a Škoda. V závode Volkswagen Sarajevo vlastní nemecký podnik 58 % a zvyšok ASA Holding, ktorý je výrobcom autosúčiastok a oficiálnym dílerom Volkswagenu.
"Vedenie Volkswagenu by o presunutí výroby zo Slovenska do Bosny malo rozhodovať 27. augusta," povedal na tlačovej konferencii Imamovič. Ako dodal, v sarajevskom závode sa tak zamestná 600 až 700 ľudí. Informoval o tom portál The Economic Times.
Nemecká automobilka má na Slovensku dva závody. V Bratislave vyrába autá a zamestnáva približne 7500 pracovníkov, v martinskom pracuje na výrobe automobilových komponentov okolo 800 ľudí. "Výroba automobilov spoločnosti Volkswagen Slovakia v bratislavskom závode zostáva zachovaná. Presun sa týka časti výroby komponentov v martinskom závode spoločnosti. Prepúšťanie v tomto závode však neplánujeme," uviedol pre TASR Vladimír Machalík z oddelenia komunikácie Volkswagen Slovakia.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button