Motorizmus

Vedenie Tata Motors zastavilo výstavbu závodu pre Naná

Najlacnejšie auto sveta je pre indickú spoločnosť Tata Motors čoraz drahším. Jej vedenie zastavilo v utorok v dôsledku veľkých protestov výstavbu závodu v Singúre, v ktorom sa už od októbra mal vyrábať model Nano. Tata Motors uvažuje o postavení automobilky na inom mieste krajiny.
 

Na protestoch sa už niekoľko mesiacov zúčastňujú roľníci, ktorých pôda bola zabratá pre automobilku. Tvrdia, že im bola násilne odňatá a že za ňu nedostali dostatočné odškodnenie.
Nano jeho výrobca na začiatku tohto roku predstavil ako najlacnejší osobný automobil na svete. Má sa predávať za 100.000 rupií (1550 eur; 46.695 Sk). Investor do realizácie projektu už vložil viac ako 230 miliónov eur (6,93 miliardy Sk), čo je viac ako tretina z celkových výdavkov.
Demonštranti zvyšujú svoje hrozby aj voči zamestnancom firmy. V ich dôsledku prichádza do práce čoraz menej ľudí. Keďže sa situácia v Singúre nezlepšuje, vedenie Taty Motors už posudzuje možnosti presunutia výstavby automobilky inde. Problém je však v tom, že v jej areáli preinvestovali milióny už aj subdodávatelia závodu.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button