Motorizmus

Toyota uvedie na indický trh lacné autá

Japonská automobilka Toyota Motor a jej divízia miniaút Daihatsu vyvíjajú nový model auta špeciálne pre indický trh, ktorý sa pravdepodobne bude predávať za 5 tis. USD. Uviedol to japonský denník Asahi. Najväčší výrobca automobilov na svete Toyota zaostával za svojimi rivalmi pri získavaní indických spotrebiteľov, ktorí sú extrémne citliví na cenu tovarov.

Podľa japonského denníka Asahi sa začne s výrobou miniauta v roku 2010 ale nie pod značkou Toyota, čo by podľa predstaviteľov spoločnosti mohlo poškodiť imidž značky. Denník Asahi ďalej uviedol, že miniauto by sa mohlo tiež predávať v Brazílii.
Zároveň sa tak vyostrí súboj medzi Toyotou a automobilkou Tata Motors, ktorá čoskoro začne výrobu Nano auta s cenu 2 500 USD. Do konkurenčného prostredia vstúpil tiež spoločný podnik indickej automobilky Bajaj Motors, francúzskeho Renault SA a japonského Nissan Motors, ktorí plánujú v Indii vyvinúť podobný typ automobilu. Hyundai Motor spolu s General Motors uviedli, že tiež zvažujú výrobu "ultra nízkonákladového vozidla".

zdroj: SITA, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button