Motorizmus

Tesla na zhruba týždeň zastavuje výrobu Modelu 3, druhýkrát v tomto roku

Americká automobilka Tesla zastavila výrobu svojho najpopulárnejšieho elektromobilu Model 3 na štyri až päť dní. Firma v pondelok (16.4.) popoludní potvrdila, že druhýkrát v tomto roku na týždeň zastavuje výrobu.

„Náš výrobný plán Modelu 3 zahŕňa obdobia plánovaných prestávok v oboch závodoch Fremont a Gigafactory 1,“ uviedol hovorca Tesly, ktorý zopakoval vyhlásenie spoločnosti po februárovej týždennej odstávke. Dodal, že cieľom týchto odstávok je zlepšenie automatizácie a odstránenie problémov, čo vo výsledku vedie k zvýšeniu produkcie.
 
Analytici pripomínajú, že nejde o nič nezvyčajné, naopak, podobné praktiky sú vo výrobe bežné. Ale k dočasnej odstávke v Tesle došlo bez varovania a firma údajne očakáva, že robotníci si vezmú buď dovolenku, alebo neplatené voľno, aj keď malému počtu z nich ponúkla platenú prácu vo Fremonte v Kalifornii.
 
Tesla pritom s dodávkami Modelu 3 stále mešká a nedarí sa jej dosiahnuť plánovanú týždennú produkciu v objeme 5000 kusov. Za posledných sedem marcových dní vyrobila 2020 týchto áut.

Prečítajte si aj

Back to top button