Motorizmus

Spoločnosť Kia Motors Slovakia vyrobila 300.000 automobilov

Spoločnosť Kia Motors Slovakia, s.r.o. vyrobila od spustenia sériovej výroby v decembri 2006 už 300.000 automobilov. Tristotisíci automobil, kombi verzia Kia cee’d sw s dieslovým motorom s objemom 1,6 litra, zišiel z montážnej linky 19. septembra 2008. TASR o tom dnes informoval hovorca Kia Motors Slovakia Dušan Dvořák.
 

"Úspešné napredovanie výroby je výsledkom úsilia všetkých zamestnancov, vďaka čomu môžeme pokračovať v napĺňaní výrobného plánu pre tento rok. Som veľmi rád, že aktuálne dosahujeme efektivitu využitia liniek na úrovni 98%," povedal prezident spoločnosti Kia Motors Slovakia In-Kyu Bae.
V roku 2008 sa podľa Dvořáka najväčším trhom spoločnosti Kia Motors Slovakia stalo Rusko, kam distribuovala viac ako 19% vyrobených automobilov. Nasledovali Veľká Británia a Nemecko s viac ako 7 % podielom exportu. "V tomto roku predpokladáme naplnenie výrobného plánu. Do 22. septembra sme vyrobili viac ako 150.000 automobilov, najväčší podiel na výrobe dosiahla kombi verzia modelu cee’d s 35%. Zároveň v tomto roku zameriavame pozornosť na zvyšovanie výrobnej efektivity liniek nad úroveň 98%. Spoločnosť počas minulého týždňa dokázala dosiahnuť 100% efektivitu využitia kapacity montážnej linky na dennej zmene. To znamená, že každú jednu minútu zišiel z linky jeden automobil," informoval Dvořák.
Kia Motors Slovakia je prvým európskym závodom spoločnosti Kia. V dvoch pracovných zmenách pre spoločnosť pracuje viac ako 2740 kvalifikovaných zamestnancov. V súčasnej dobe sa v Kia Motors Slovakia vyrábajú tri verzie modelu Kia cee’d – 5-dverový cee’d hatchback, kombi verzia cee’d sw a 3-dverová športová verzia pro cee’d, rovnako ako aj športovo – úžitkový model Sportage. Koncom tohto roka spoločnosť začne vyrábať model eco cee’d, ktorý vďaka významným zmenám oproti základnému modelu  prináša značnú úsporu v spotrebe a redukciu tvorby CO2, dodal Dvořák.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button