Motorizmus

ŠKODA KAMIQ je medzi finalistami ceny AUTOBEST 2020

ŠKODA KAMIQ bola nominovaná na cenu „Best Buy Car of Europe in 2020“.

Porota, ktorá tento titul udeľuje každoročne od roku 2001, je zložená z uznávaných automobilových novinárov z 31 európskych krajín. O laureátoch rozhodne po záverečných testovacích jazdách s jednotlivými kandidátmi, ktoré prebehnú 27. a 28. novembra na bývalom okruhu pre preteky Formule 1 Intercity Istanbul Park v Turecku. Víťaz bude vyhlásený v polovici decembra.

Združenie European AUTOBEST bolo založené v roku 2000 a svoje výročné ocenenia udeľuje od roku 2001. Porotu momentálne tvoria dve novinárky a 29 novinárov z 31 európskych krajín. Tí si z piatich finalistov vyberú troch favoritov v 13 rôznych kategóriách, medzi ktoré patrí napríklad dizajn exteriéru aj interiéru, praktickosť, technológie, šetrnosť voči životnému prostrediu alebo obstarávacia cena. Kategórie majú rôzne počty bodov, ktoré je možné maximálne udeliť – od 100 do 500. Víťazom bude to vozidlo, ktoré nazbiera najviac bodov z maximálne 2 500 dosiahnuteľných. V roku 2002 sa „Best Buy Car of Europe“ stala ŠKODA FABIA.

Vozidlom ŠKODA KAMIQ rozšírila ŠKODA úspešnú ponuku európskych vozidiel SUV o tretí model a po prvýkrát doplnila aj silne rastúci segment mestských SUV. KAMIQ v sebe spája klasické prednosti vozidla SUV, ktorými sú väčšia svetlá výška alebo zvýšená pozícia sedadiel, s agilitou kompaktného vozidla a emocionálnym dizajnom typickým pre vozidlá značky ŠKODA. Vďaka najmodernejším asistenčným a infotainment systémom, veľkorysému priestoru a mnohým prvkom Simply Clever, spĺňa vozidlo ŠKODA KAMIQ, ako typické vozidlo ŠKODA, nároky lifestylovo orientovaných zákazníkov aj rodín. 

Prečítajte si aj

Back to top button