Motorizmus

Portálová umývacia linka







Portálová umývacia linka MaxiWash Vario je určená na automatické vonkajšie umývanie všetkých typov väčších vozidiel – nákladných áut, kĺbových vozidiel, prívesov, autobusov, električiek, dodávok alebo obývacích vozidiel.

Je mimoriadne účinná a má dlhodobú životnosť. Umývací portál pri svojom pohybe dosahuje rýchlosť až 14 m/min., napr. dve umytia 18-metrového nákladiaku trvajú cca 7 min. Rámová konštrukcia má variabilný dizajn s maximálnou šírkou 2.90 m a maximálnou výškou 4.95 m. Bola navrhnutá aj pre dodatočnú montáž voliteľných prídavných modulov. Novo-vyvinutý materiál kefových segmentov SofTecs v porovnaní s klasickými materiálmi zvýšil ich životnosť až na 50 000 umytí, pri zachovaní kvality umývania. Dvojité uloženie bočných kief hore i dole umožňuje vznik konštantného prítlaku a ich rovnomerné vedenie, čo zaručuje vynikajúcu spoľahlivosť a dôkladnosť umytia. Kontúrovacie kefy boli vyrobené pre optimálne zachytenie tvaru vozidla a sú riadené plne elektronickou reguláciou. Pozícia kefy sa sníma pomocou bezkontaktného snímača. Zariadením na umývanie spodnej časti vozidla sa odstráni ťažko prístupné znečistenie v oblasti podvozku.

Nízke náklady na údržbu

Technika s minimálnymi nárokmi na údržbu poskytuje mnoho výhod, ktoré ocenia aj zákazníci (napr. automatické bezpečnostné monitorovanie strešnej kefy zabraňuje poškodeniu hornej časti vozidla). Riadenie stroja sa uskutočňuje prostredníctvom moderného mikroprocesora, ktorý umožňuje operatívne programovanie. Spoločnosť ponúka širokú škálu programov pre všetky typy vozidiel vrátane špeciálnych programov pre vyklápacie vozidlá, vozidlá s nakladacou plošinou, ale aj pre vozidlá so spojlermi a autobusy so zrkadlami. Frekvenčný menič zabezpečuje plynulý chod stroja a rôznu rýchlosť umývania.

Importér na slovenskom trhu

Na Slovensku je výhradným zástupcom umývacích liniek nemeckého výrobcu umývacej techniky WashTec spoločnosť Tensumat so sídlom v Nitre. Činnosť spoločnosti Tensumat zahŕňa predaj a servis portálových umývacích liniek pre osobné i nákladné a úžitkové autá, umývacie tunely, samoobslužnej techniky a čističiek odpadových vôd s recirkuláciou. Počas svojej existencie nainštalovala spoločnosť Tensumat 101 umývacích liniek na celom území Slovenska; z toho 89 portálových liniek, 7 samoobslužných umývacích systémov a 5 umývacích tunelov. K dlhodobým zákazníkom Tensumatu patria petrolejárske spoločnosti ConocoPhilips, AGIP, SHELL, OMV Slovensko, ako i ďalší významní partneri (napr. Volkswagen Slovakia, a.s. Bratislava), prevádzkovatelia čerpacích staníc a autoservisov.

V roku 2006 získala firma certifikát systému riadenia kvality STN EN ISO 9001:2001 ako výsledok neustáleho zlepšovania sa. Zavedením systému chce firma dosiahnuť zvyšovanie spokojnosti zákazníkov, efektívnosť, znižovanie nákladov a redukciu rizík, pretože si je vedomá, že budúcnosť každej spoločnosti je závislá na jednotlivých zákazníkoch a ich miery spokojnosti.

 

Zdroj: PR

 

Prečítajte si aj

Back to top button