Motorizmus

Po dvojročnej prestávke

Opäť po dvoch rokoch sa v dňoch 4. až 8. júna uskutoční Medzinárodný veľtrh úžitkových vozidiel, dielcov a servisnej techniky AUTOTEC 2008.

Desať obsadených hál s priľahlými voľnými plochami znova potvrdzuje výnimočné postavenie veľtrhu AUTOTEC v krajinách strednej Európy a jeho pevné miesto v štvorlístku najvýznamnejších svetových projektov vo svojom odbore, kde ho radí aj Medzinárodná organizácia výrobcov automobilov O.I.C.A. Veľtrh tak reflektuje skutočnosť, že sa Česká republika radí k najväčším svetovým veľmociam vo výrobe automobilov. To poskytuje ďalšie možnosti pre výrobcov automobilových dielcov a komponentov. Rozšírením trhu Európskej únie o nové krajiny sa Česká republika stala dopravnou križovatkou Európy s enormným nárastom cestnej dopravy. Dokumentuje to aj rozmach, ktorý zažívajú špedičné a logistické spoločnosti. Návštevníci nájdu na veľtrhu prakticky všetkých rozhodujúcich hráčov na českom trhu.
 
Nárast počtu vystavovateľov
 
Aj tento rok sa na veľtrhu predstaví väčší počet vystavovateľov. Takmer všetci sa snažia využiť tento prestížny veľtrh na prezentáciu svojich výrobkov a služieb. Preto sa návštevníci môžu tešiť aj na horúce svetové novinky, ktoré k tomuto podujatiu nerozlučne patria. Veľtrh AUTOTEC 2008 je taktiež miestom, kde sa pravidelne so svojimi novinkami prezentuje tzv. veľká sedmička najväčších európskych výrobcov nákladných vozidiel, ale zároveň sa tu so svojou ponukou nestratia ani domáce české značky. Zastúpení budú aj výrobcovia prípojných vozidiel či komunálnej techniky. Na veľtrhu takisto nebude chýbať ani servisná a garážová technika, či výrobcovia automobilových dielcov a komponentov pre automobilový priemysel.
 
Odborné podujatia
 
Vysokú odbornú úroveň dokumentuje aj niekoľko odborných podujatí, ktoré sa každoročne na veľtrhu konajú. V rámci odborného programu AUTOTEC CONFERENCE sa pripravuje európsky kongres BRNOSAFETY 2008, ktorý zastrešuje niekoľko odborných konferencií spojených s tematikou bezpečnosti na cestách. Konkrétne sa bude hovoriť napríklad o prevencii v cestnej premávke, bodovom systéme, správaní sa účastníkov cestnej premávky alebo nových technológiách a informačných systémoch. Ďalšia významná konferencia, TRENDY AUTOMOBILOVEJ LOGISTIKY, je orientovaná do dvoch paralelných programových sekcií – „Business Trends“ a „Technology Trends“. Okrem týchto odborných podujatí v spolupráci so Sdružením automobilových dopravců ČESMAD Bohemia vznikol projekt – „Svet kamiónov zblízka“. Na jednom mieste sa predstavia nákladné vozidlá najvýznamnejších európskych výrobcov.
 
Zdroj: PR

Prečítajte si aj

Back to top button