Motorizmus

Opel sa sústredí na automobilové súťaže s modelmi ADAM a Corsa novej generácie

Opel zostane verný svojej dlhej a úspešnej tradícii automobilového športu. Nemecká značka bude opäť štartovať v nadchádzajúcej sezóne na národných a medzinárodných rely.

V roku 2019 sa Opel Motorsport bude usilovať vybojovať svoje piate víťazstvo za sebou v európskych majstrovstvách juniorov v automobilových súťažiach pre jazdcov do 27 rokov, ktoré boli teraz oficiálne premenované na FIA ERC3 Junior Championship. Jeden z automobilov ADAM R2 s výkonom 140 kW (190 k), ktorý nasadí tím Holzer Motorsport, technologický partner Opel, bude pilotovať Švéd Elias Lundberg (20). Ten ako člen tímu ADAC Opel Rallye Junior Team v uplynulom roku zvíťazil v šampionáte ADAC Opel Rallye Cup. Druhý automobil bude pilotovať Grégoire Munster (20) z Luxemburska, ktorý v minuloročnej sezóne skončil druhý za Lundbergom keď vybojoval tri víťazstvá.

Najúspešnejší európsky značkový pohár v rely so 130 účastníkmi z 18 štátov poskytuje od roku 2013 profesionálnu platformu pre mladých jazdcov, z ktorých 8 talentov postúpilo do tímu ADAC Opel Rally Junior Team.

„Vyrábame automobily 120 rokov a automobilový šport vždy formoval imidž značky Opel – a tak by to malo aj zostať,“ povedal Michael Lohscheller, generálny riaditeľ Opel. „Pre nás sú zvlášť dôležité dva aspekty – fascinácia technológiou a dostupnosť pre fanúšikov a zákazníkov. Veľký význam má pre nás aj podpora mladých jazdcov. Kombinácia s pevne etablovanou štruktúrou PSA Motorsport nám otvára nové veľké možnosti.“

Preto Opel pre sezónu 2021 vyvinie súťažný špeciál kategórie R2 na báze modelu Corsa novej generácie pre európske majstrovstvá, ako aj pre medzinárodný zákaznícky šport. Technické detaily automobilu Corsa R2, dostupného pre súkromné tímy od konca roka 2020, budú zverejnené neskôr. Šiesta generácia bestsellera Corsa, ktorá sa začne predávať v druhom polroku 2019, bude tvoriť základ súťažného automobilu.

Opel bude v roku 2019 naďalej podporovať ADAC Rallye Cup pohárovou verziou modelu ADAM s výkonom 103 kW (140 k). Okrem toho bude Opel poskytovať všetkým účastníkom šampionátu technickú podporu a logistické služby na mieste konania, ako aj štartovací balík pre nových účastníkov.

Prečítajte si aj

Back to top button