Motorizmus

Koncern Pirelli bude vyrábať v Samarskej oblasti Ruska

Taliansky koncern Pirelli sa dohodol so štátnym podnikom Ruské technológie na vytvorení spoločnej firmy. Podľa informácie talianskeho koncernu rusko-talianska kapacita bude v samarskom regióne vyrábať ročne 4,2 milióna pneumatík na osobné a nákladné vozidlá. Odhaduje sa, že vybudovanie pneumatikárne bude stáť 250 miliónov eur (7,53 miliardy Sk).

Ruské technológie majú za úlohu podporovať podniky, ktoré sa usilujú vyvážať produkty zo závodov s najmodernejšími technológiami.
Prezident Pirelli Marco Tronchetti Provera uviedol, že vďaka kombinácii know-how jeho firmy a výhod zabezpečených ruskou stranou bude rásť koncern v Rusku veľmi rýchlo. Vedenie Samarskej oblasti okrem iného zaručilo novému podniku daňové zvýhodnenie. Rusko-taliansky závod bude umiestnený v špeciálnom priemyselno-techologickom parku. Jeho výhodou bude aj to, že sa bude nachádzať v Togliatti neďaleko automobilky VAZ.
Pirelli predáva svoje produkty vo vyše 160 krajinách a v oblasti svojho hlavného podnikania má viac ak 135 rokov skúseností. Divízia Pirelli Tyre je na svete piatym najväčším podnikom v sektore.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button