Motorizmus

Hyundai uvažuje, že bude v USA vyrábať malé autá

Juhokórejská automobilka Hyundai Motor uvažuje, že začne v USA vyrábať malé autá. Dôvodom je globálna kríza, ktorá zvýšila dopyt po týchto modeloch. Oznámili to dnes predstavitelia spoločnosti.
 

Čchoi Džä-kchook, ktorý má na starosti predaj áut značky Hyundai v zahraniční, pripustil, že automobilke sa pravdepodobne nepodarí dosiahnuť tento rok plánovaný objem predaja v USA. Na príčine je globálna úverová kríza, ktorá sa do sveta rozšírila práve zo Spojených štátov a výrazne znížila dopyt po autách na americkom trhu, ktorý patrí medzi najväčšie na svete.
Hyundai vyrába najpredávanejší model malého auta Elantra momentálne iba v Južnej Kórei. "Hyundai zvažuje výrobu ďalšieho modelu Elantry v USA. Pripravujeme tam dodávky jednotlivých komponentov," uviedol pre agentúru Reuters nemenovaný zástupca zahraničného producenta týchto komponentov.
"Nedávne spomalenie globálnej ekonomiky spôsobilo veľký nárast predaja malých áut, dokonca aj v USA, a my sa snažíme zachytiť tento trend," dodal Čchoi Džä-kchook.
Hovorca spoločnosti však informoval, že automobilka zatiaľ neprijala žiadne rozhodnutie o výrobe áut v USA.
Koncern Hyundai Motor plánoval predať tento rok v USA viac ako 500.000 áut, ale pre úverovú krízu sa mu tento cieľ zrejme nepodarí splniť. Za prvých 9 mesiacov 2008 tu automobilka predala 337.664 vozidiel, čo je o 5,8 % menej ako v rovnakom období vlaňajška.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button