Motorizmus

GM začiatkom septembra otvorí svoj druhý indický závod

General Motors (GM) spustí produkciu vo svojom druhom indickom závode počas prvého septembrového týždňa. V čase prudkého prepadu na domácom trhu tak americká automobilka zvyšuje svoje kapacity na rýchlo rastúcom indickom trhu, kde posilňujú svoju prítomnosť aj iní významní svetoví výrobcovia.
 

Nový závod GM v meste Talegaon v západom štáte Maharaštra bude mať počiatočnú kapacitu 140.000 vozidiel ročne. Bude sa tu vyrábať malé auto pre miestny trh ako konkurencia modelu Nano od Tata Motors. "Zvýšenie kapacity nám pomôže vyhovieť rastu dopytu po našich autách," uviedol viceprezident GM India P. Balendran.
Existujúca továreň GM v štáte Gujarate vyrobí ročne 85.000 áut. Vyrábajú sa tu modely Chevrolet Aveo a Chevrolet Spark rovnako ako Chevrolet Tavera.
Odborníci prognózujú, že celkový predaj áut sa v Indii do roku 2010 zvýši na 2 milióny vozidiel ročne, pričom viac ako dve tretiny budú predstavovať malé autá. Rast na rýchlo rastúcich trhoch, ako je India a Čína, je rozhodujúci pre GM, ktorý sa v dôsledku zvyšovania cien benzínu musí vyrovnávať s prudkým prepadom predaja na domácom trhu.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button