Motorizmus

Ford od začiatku novembra obmedzí výrobu motorov v Kolíne

Vedenie Ford Motor Company dnes informovalo, že od 3. novembra obmedzí na päť týždňov výrobu motorov vo svojej motorárni v Kolíne nad Rýnom. Ako dôvod manažment uviedol, že záujem o motory v Spojených štátoch klesol. V období obmedzenia výroby bude pracovať na skrátený pracovný úväzok 820 zamestnancov motorárne. 

Ford zamestnáva v kolínskom závode 17.300 ľudí, ale na takmer 16.500 sa obmedzenie pracovného týždňa vzťahovať nebude. Fiesty a fusiony idú totiž na odbyt dobre.
Závod vyrobil vlani na export 240.000 motorov V6. Ford začiatkom mesiaca oznámil, že obmedzí výrobu a prepustí 204 pracovníkov, ktorých zamestnával na čiastočný úväzok vo svojom sárskom závode.
V októbri už oznámili zníženie výroby viaceré automobilky v Nemecku. Medzi nimi sú BMW, Daimler, dcéra General Motors (GM) Adam Opel. GM okrem toho informoval, že produkciu osobných automobilov znížia aj iné jeho európske závody. Obmedzovanie výroby v dôsledku zníženia dopytu však zasahuje aj ďalšie automobilové koncerny. V posledných dňoch sa medzi ne zaradili taliansky Fiat a francúzsky Renault.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button