Motorizmus

Chrysler sa usiluje o alianciu s inými automobilkami

Americký výrobca áut Chrysler sa usiluje o alianciu s ostatnými producentmi vozidiel. Potvrdil to dnes viceprezident spoločnosti pre výrobu Frank Ewasyshyn.
 

"Chrysler je flexibilný a má možnosť vyrábať na dohodu pre iné automobilky," uviedol Ewasyshyn počas priemyselného fóra v Traverse City v štáte Michigan.
"Hľadáme partnerov na mnohé veci a budeme v tom pokračovať tak, aby sme dosiahli čo najlepší podnikateľský model," dodal.
Zdroj z automobilky pre agentúru Reuters povedal, že minulý mesiac rokoval Chrysler o prenájme produkčných kapacít v USA a spoločnej maloobchodnej distribúcii s Fiatom. Takáto dohoda by talianskej automobilke umožnila vrátiť sa na americký trh po 25 rokoch.
Chrysler sa už dohodol s japonským výrobcom áut Nissan na spolupráci v segmente malých áut a pickupov. Nissan začne od roku 2010 vyrábať v Japonsku malé auto pre Chrysler a americký koncern spustí o rok neskôr v Mexiku produkciu veľkého pickupu pre japonskú spoločnosť. Chrysler kooperuje v segmente malých áut od vlani aj s čínskym výrobcom Chery. Špekuluje sa, že Chrysler rokuje aj s indickou automobilkou Tata.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button