Motorizmus

Chrysler rokuje s Nissanom o rozšírení spolupráce

Americká automobilka Chrysler a japonský výrobca Nissan chcú rozšíriť svoju spoluprácu aj na autá strednej triedy. Chrysler by mohol predávať v USA pod svojou značkou autá vyrobené Nissanom, informoval Wall Street Journal s odvolaním sa na insidera. Zatiaľ však nepadlo konečné rozhodnutie.

V apríli sa obe automobilky už dohodli na spolupráci v segmente malých áut a pickupov. Nissan začne od roku 2010 vyrábať v Japonsku malé auto pre Chrysler a americký koncern spustí o rok neskôr v Mexiku produkciu veľkého pickupu pre japonskú spoločnosť. Chrysler kooperuje v segmente malých áut od vlani aj s čínskym výrobcom Chery.
Pre prepad amerického trhu sa Chrysler stále viac sústredí na aliancie. Predaj auta strednej triedy, ktoré Chrysler sám nevyrobil, by znamenal pre automobilku výrazné rozšírenie tejto stratégie vzhľadom na vysoké počty a význam tohto segmentu. Hovorca Chrysleru odmietol uvedené informácie na otázku Wall Street Journalu komentovať. Podľa skorších špekulácií Chrysler rokuje aj s indickou automobilkou Tata a talianskym Fiatom.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button