Motorizmus

Brano Group otvorí závod v Juhoafrickej republike

Prvý český závod v Juhoafrickej republike (JAR) uvedú do prevádzky v januári budúceho roka. Firma Brano Group začne vyrábať v časti továrne Bel-Essox v Port Elisabeth pedále pre vozidlá Volkswagen.

"S majiteľom juhoafrickej továrne Chrisom Steenekampom so pripravoval tento projekt päť rokov. Teraz sme konečne uzavreli joint venture Brano-Bel a v prvom štvrťroku budúceho roku začneme vyrábať," povedal Pavel Juříček, ktorý je 100-% majiteľom Brano Group.
V JAR sa vyrába 800.000 áut ročne. V Uitenhagu, ktorý sa nachádza neďaleko Port Elisabeth, má továreň Volkswagen; japonská Toyota vyrába v Durbane. V blízkom East Londone sídli závod Chrysleru.
"V krajine pôsobí aj General Motors. To všetko sú príležitosti pre úspešný rast podniku na výrobu automobilových pedálov a zámkov," uviedol Juříček.
Po Juhoafrickej republike smeruje Brano Group do Mexika.
"Pre závod Volkswagenu v Pueble už dodávame automobilové zdviháky z Česka, približne 9000 kusov týždenne. Pokročili sme v rokovaniach s tamojšími závodmi Forda a General Motors. Veci sa vyvíjajú tak, že by sme mohli priamo v Mexiku vyrábať aj automobilové zámky. Výrobné náklady sú v Mexiku pomerne nízke a v krajine sa pritom vyrába 2,5 milióna automobilov ročne. To je veľká príležitosť," dodal podnikateľ.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button