Logistika a skladovanie

Spoločnosť Prologis sa dostala na zoznam „100 svetových trvalo udržateľných spoločností“

Prologis je jedinou realitnou spoločnosťou so sídlom v USA, ktorá sa na zoznam dostala.

Prologis, Inc. (NYSE: PLD), vedúci medzinárodný vlastník, prevádzkovateľ a developer industriálnych nehnuteľností dnes oznámil, že sa dostal na zoznam „100 svetových trvalo udržateľných spoločností“ publikovaný na Svetovom ekonomickom fóre v švajciarskom Davose. Rebríček je považovaný za najdôveryhodnejšie hodnotenie trvalej udržateľnosti firiem a pozostáva zo 100 najlepšie hodnotených spoločností na celom svete, ktoré spĺňajú celé spektrum sektorovo podmienených požiadaviek na trvalú udržateľnosť.
Spoločnosť Prologis má komplexný prístup k trvalej udržateľnosti, ktorý sa dá rozdeliť do troch kategórií: dohľad nad životným prostredím, spoločenská zodpovednosť a kontrola. Ako vedúci svetový poskytovateľ certifikovaných logistických priestorov vlastní Prologis viac než 4 milióny metrov štvorcových nehnuteľností spĺňajúcich ekologické štandardy. Spoločnosť už dokončila aktivity smerujúce k vylepšeniu energetickej účinnosti vo viac ako 50 % svojho globálneho portfólia a ako súčasť svojho záväzku voči obnoviteľným zdrojom energie spoločnosť nainštalovala solárne panely s celkovým výkonom 83 megawattov.

Prologis naviac aj ďalej podporuje dobročinné aktivity v rámci komunít, kde pôsobí, a to finančnými príspevkami od nadácie Prologis Foundation ako aj podporou dobrovoľníckych aktivít svojich zamestnancov. Tiež poskytuje zadarmo skladovacie priestory neziskovým organizáciám. V roku 2012 vydala spoločnosť Prologis svoju prvú Správu o spoločenskej zodpovednosti firmy od zlúčenia spoločností ProLogis a AMB Property Corporation.

„Je to pre nás veľká pocta a uznanie za našu tvrdú prácu a odhodlanie snažiť sa o čo najvyššiu trvalú udržateľnosť a spoločenskú zodpovednosť,“ povedal Steve Campbell, senior viceprezident a riaditeľ pre životné prostredie, technológie a trvalú udržateľnosť spoločnosti Prologis. „Sme nadšení, že sme sa dostali do takej rešpektovanej skupiny a chceme byť i naďalej v našom odvetví lídrom týchto dôležitých iniciatív. Tešíme sa, že aj ďalej budeme stavať, vlastniť a prevádzkovať portfólio energeticky účinných budov, ktoré minimalizujú svoj dopad na životné prostredie.“

O spoločnosti Prologis
Spoločnosť Prologis Inc. je popredným vlastníkom, prevádzkovateľom a developerom priemyselných nehnuteľností. Spoločnosť sa zameriava na globálne i regionálne trhy v Severnej a Južnej Amerike, Európe a Ázii. K 30. septembru 2012 mala spoločnosť Prologis podiel (či už v podobe úplného vlastníctva alebo investícií, a ako na konsolidovanej báze, tak formou nekonsolidovaných spoločných podnikov) v nehnuteľnostiach a developerských projektoch s celkovou plochou zhruba 52,5 milióna m2 v 21 krajinách sveta. Spoločnosť prenajíma moderné distribučné plochy viac než 4 500 zákazníkom vrátane výrobcov, maloobchodných predajcov, prepravcov, poskytovateľov logistických služieb a iných podnikov.


Prečítajte si aj

Back to top button