Logistika a skladovanie

Dachser Slovakia spustil v Lozorne prevádzku novej haly za 5 mil. eur

Globálny poskytovateľ logistických služieb Dachser Slovakia spustil prevádzku svojej novej skladovej haly v Lozorne neďaleko Bratislavy. Projekt, do ktorého spoločnosť investovala 5 miliónov eur, je súčasťou celoeurópskej rastovej stratégie skupiny Dachser.

Výstavbou novej haly sa pobočka v Lozorne rozrástla na plochu 64 000 m2. „Rozhodnutie o rozšírení našej pobočky bolo výsledkom dôkladnej analýzy. Cieľom výstavby je poskytnúť našim zákazníkom ešte efektívnejšie logistické služby v najmodernejších priestoroch a s využitím najlepších technológií,“ vysvetľuje Roman Stoličný, managing director a člen predstavenstva Dachser Slovakia.
 
  Kapacita novej haly je 12 tisíc paletových miest na ploche 6 700 m2, jej uskladňovacia výška je 14,5 metra a k dispozícii je 13 rámp pre vykládku a nakládku kamiónov. Budova je vybavená najmodernejšími technológiami: automatickou baliacou linkou, ESD priestorom pre manipuláciu s tovarom v elektricky antistatickom prostredí, ďalej špeciálnou zónou VAS (Value Added Services) pre spĺňanie štandardov VDA pre automobilový priemysel a prepojením na existujúci crossdock. Samozrejmosťou je inštalácia IT aplikácií, ktoré boli vyvinuté priamo spoločnosťou Dachser v súlade s jej globálnymi štandardmi. Skladová hala priniesla približne 30 nových pracovných miest. Celkom teraz v Lozorne Dachser zamestnáva 96 ľudí.  
 
Rovnako ako Überhern v Nemecku a Clermont-Ferrand vo Francúzsku funguje aj logistické centrum Lozorno navyše ako Eurohub, a je preto nepostrádateľnou súčasťou európskej siete Dachser. Inými slovami, tieto miesta sú ideálne situované pre distribúciu do okolitých krajín. Zaoberajú sa konsolidáciou zásielok a pôsobia ako spojovacie články v rámci celej siete medzinárodných spojení.  
 
„Sme veľmi radi, že sa vďaka tejto investícii význam pobočky v Lozorne v európskom kontexte ešte zvýšil,“ hovorí Roman Stoličný a dodáva: „V súčasnej dobe tu ponúkame pre všetkých našich zákazníkov 45 každodenných priamych liniek, ktoré zabezpečujú spojenie s 15 krajinami Európy.“ Ide o Nemecko, Českú republiku, Maďarsko, Rakúsko, Poľsko, Holandsko, Taliansko, Chorvátsko, Slovinsko, Grécko, Rumunsko, Bulharsko, Srbsko, Bosnu a Hercegovinu a 3 destinácie na Slovensku.
 

Prečítajte si aj

Back to top button