Logistika a skladovanie

Vstavok pre zmenu dispozície logistickej haly

Prestavby budov, i logistických či výrobných hál, sú bežnou súčasťou života firiem.

Dynamika objemu biznisu či ľudských zdrojov jednoducho nepustí. Ak firma rastie alebo sa mení, halu je často nutné prestavať, nadstavať či pristavať jej ďalšiu časť. Niekedy je potrebné iba dispozične upraviť časť priestorov, napríklad kvôli vytvoreniu zázemia pre administratívu. Ideálnym riešením je v tomto prípade vstavok – inteligentné riešenie, ktoré vytvorí oddelené samostatné jednotky (kancelárie, skladové alebo spoločenské priestory) v už existujúcich halových priestoroch.  
 
Ideálny vstavok je z pevného, odolného a zároveň ľahkého materiálu, s ktorým sa dobre manipuluje v už stojacej budove. Vstavky z oceľových prefabrikátov Steelong sú postavené expresne a bez zbytočného prachu, a keďže sa vyrábajú na mieru konkrétnemu projektu, takmer aj bez stavebného odpadu. Ich stavba neobmedzuje chod zvyšku budovy, čo je potrebné pri iných (tradičných) typoch výstavby. Navyše, systém Steelong je variabilný a  v prípade neskoršej potreby ďalších zmien je jednoduché ho demontovať, resp. prispôsobiť.
Oceľ, ktorá sa nazýva aj enviro-kov, v sebe navyše spája ekonomické s ekologickými výhodami. Okrem toho, že je bezkonkurenčne pevná a ľahká, je odolná voči škodcom a dá sa donekonečna recyklovať.
 
Oceľové konštrukcie Steelong spĺňajú všetky náročné kritériá pre stavbu podľa aktuálnych trendov – úsporu času pri výstavbe, financií a práca s ním v porovnaní s inými materiálmi šetrí životné prostredie. Navyše, ľahká oceľová konštrukcia v kombinácii s izoláciou, ktorá je súčasťou sendvičového systému stien montovaných na oceľový skelet, poskytuje dostatočnú izoláciu od vonkajšieho aj vnútorného hluku (medzi miestnosťami, či podlažiami), čo zvyšuje akustický komfort kancelárskych priestorov.  

Prečítajte si aj

Back to top button