Letecká doprava

Šéf AUA vyzval vládu, aby urýchlila predaj aerolínií

Šéf rakúskej leteckej spoločnosti Austrian Airlines (AUA) dnes naliehal na vládu, aby urýchlene rozhodla o privatizácii stratových a zadlžených aerolínií, ktoré sa snaží získať nemecká Lufthansa.
      

Generálny riaditeľ AUA Alfred Ötsch pre rozhlasovú stanicu ORF uviedol, že dramatický pokles v európskom sektore leteckej dopravy by mohol zasiahnuť aj potenciálnych kupcov, ak sa predaj aerolínií, ktorý vláda predĺžila do konca roka, bude príliš dlho naťahovať.
"Vývoj v sektore je dramatický a čakanie by mohlo byť nebezpečné. Je možné, že aj kupci budú nakoniec čeliť problémom, pretože nie sú imúnni voči ďalšiemu vývoju v leteckej doprave," varuje Ötsch. Rakúsky štátny holding ÖIAG ponúka na predaj 42-% podiel v AUA. O jeho kúpu majú záujem Lufthansa a ruská spoločnosť S7. Ruského záujemcu si však v Rakúsku želá málokto. A Lufthansa žiada, aby Rakúsko prevzalo na seba 500 miliónov eur (15,06 miliardy Sk) z 900-miliónového dlhu (27,11 miliardy Sk) AUA, preto bol proces privatizácie minulý týždeň predĺžený do konca roka, aby obe strany prerokovali ďalšie detaily dohody o dlhu.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button