Letecká doprava

Lufthansa aj po skončení štrajku ďalej ruší lety

Pasažieri Lufthansy aj tri dni po skončení štrajku palubného a pozemného personálu pociťujú jeho následky. Aerolínie dnes zrušia 130 z celkového počtu asi 2000 letov po celom svete. Najviac sa to dotkne krátkych liniek, na ktoré pripadá 100 zrušených letov. Informovala o tom dnes Lufthansa.
 

Od utorka do piatka by sa počet zrušených letov mal znížiť na 40 denne. "Chceme sa čo najrýchlejšie vrátiť do normálu," uviedla hovorkyňa spoločnosti. Aerolínie však možno budú nútené rušiť lety ešte dva týždne.
Už v najbližších dňoch sa Lufthansa bude musieť vyrovnať s ďalšími problémami. Jej piloti plánujú na tento týždeň trojhodinový varovný štrajk, ktorým chcú naznačiť, že svoju požiadavku na osobité personálne zastúpenie pilotov v rámci celej leteckej spoločnosti myslia vážne. Lufthansa uviedla, že zatiaľ o varovnom štrajku ani jeho termíne nič nevie.
Aerolínie sa v piatok po 5-dňovom štrajku dohodli s odborovou organizáciou Verdi na zvýšení platov pre asi 50.000 zamestnancov o 7,4 %, ktoré sa zrealizuje v dvoch krokoch. Hlasovanie o novej kolektívnej zmluve začnú členovia Verdi v stredu, pričom sa aj napriek istému odporu takmer naisto počíta s jej schválením.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button