Letecká doprava

Konkurzný správca vyhlásil tender na kúpu Alitalie

Augusto Fantozzi, správca konkurznej podstaty talianskej leteckej spoločnosti Alitalia, dnes oznámil, že do 30. septembra prijíma ponuky na kúpu celej firmy alebo jej častí. Oznámenie sa objavilo na internetovej stránke Alitalie.
 

Krach Alitalie je už len otázkou dní potom, čo predchádzajúci pokus o záchranu aerolínií skupinou talianskych investorov stroskotal. Odborári totiž odmietli prijať ich podmienky.
Cez víkend ešte Alitalia pokračovala v prevádzke, ale Úrad pre civilné letectvo (ENAC) už naznačil, že jej tento týždeň odoberie licenciu, ak mu nepredloží finančný plán na svoju záchranu.
 "Ak nám do troch prípadne štyroch dní nepredložia finančný plán, zrušíme im licenciu," uviedol prezident ENAC Vito Riggio.
Premiér Silvio Berlusconi v nedeľu potvrdil, že o zadlženú taliansku leteckú spoločnosť nemajú záujem žiadne zahraničné aerolínie a že bankrot Alitalie je už len formalitou.
Krachujúca talianska letecká spoločnosť podľa odhadov každý deň stráca viac ako 2 milióny eur (60,25 milióna Sk), ale všetky pokusy o jej predaj zlyhali. Odborári, ktorí musia každú zmluvu schváliť, ich totiž zakaždým odmietli.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button