Letecká doprava

Britský kartelový úrad obžaluje šéfov British Airways

Štyria súčasní a bývalí predstavitelia manažmentu leteckej spoločnosti British Airways budú obžalovaní za cenový kartel, informoval v sobotňajšom vydaní britský denník Financial Times.  
 

Podľa denníka britský Úrad pre hospodársku súťaž začal vyšetrovať štyroch (bývalých aj súčasných) predstaviteľov vedenia aerolínií z kartelových dohôd, ktoré uzatvorili s leteckou spoločnosťou Virgin Atlantic britského miliardára Richarda Bransona pri výške palivových príplatkov na diaľkových letoch. 
Financial Times bez udania zdroja, ktorý informáciu poskytol, napísal, že konkrétne obvinenia budú zverejnené do niekoľkých týždňov. Úrad pre hospodársku súťaž sa odmietol k obvineniam vyjadriť s tým, že zatiaľ je všetko v štádiu vyšetrovania.
Do dnešných dní úrad potrestal spoločnosť British Airways pokutou 121,5 milióna libier (4,68 miliardy Sk), keď priznala uzatvorenie dohody s Virgin Atlantic.
Vo februári tohto roka sa obe spoločnosti dohodli v USA na vyriešení hromadnej žaloby zo strany amerických cestujúcich, ktorá by podľa právnikov zastupujúcich pasažierov mohla firmám stiahnuť z príjmov zhruba 200 miliónov USD (3,87 miliardy Sk).

Zdroj: TASR

Prečítajte si aj

Back to top button