Letecká doprava

Berlusconi hľadá pre Alitaliu zahraničného partnera

Taliansky premiér Silvio Berlusconi hľadá zahraničného partnera, ktorý by sa podieľal na záchrane krízou zmietanej Alitalie. Berlusconi v televíznom interview povedal, že v súčasnosti sa vedú rokovania so zahraničnými spoločnosťami, ktoré však nemenoval.
 

Podľa piatkového (1.8.) vydania rímskeho denníka La Repubblica sa o vstup do Alitalie zaujímajú nemecké aerolínie Lufthansa. Lufthansa je už partnerom talianskej súkromnej leteckej spoločnosti Air One, ktorá patrí k hlavným záujemcom o privatizáciu Alitalie.
"Je isté, že pre Alitaliu predložíme záchranný plán. Máme kapitál a partnerov pre Alitaliu. Okrem toho rokujeme so zahraničnými aerolíniami. Viac nemôžem povedať," uviedol Berlusconi.
Taliansky premiér tvrdí, že neexistuje alternatíva a Alitalia bude musieť rušiť pracovné miesta. "Jedinou alternatívou by bol krach spoločnosti, čo by znamenalo stratu pracovného miesta pre 20.000 ľudí. Snažíme sa, aby o prácu prišlo čo najmenej ľudí." Berlusconi ďalej zdôraznil, že krajina ako Taliansko potrebuje národné aerolínie.
Air France medzitým popreli, že sa opäť zaujímajú o Alitaliu. V apríli stroskotali jej rokovania o prevzatí na odpore odborov. "Prípad Alitalia je pre nás uzavretou záležitosťou," uviedli francúzske aerolínie.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button