Letecká doprava

Austrálske aerolínie Qantas sa chcú spojiť s inou spoločnosťou

Austrálska letecká spoločnosť Qantas sa musí nevyhnutne spojiť s inou leteckou spoločnosťou, aby sa na trhu udržala aj ďalšie roky.
 

Ako povedal výkonný riaditeľ Qantasu Geoff Dixon, ktorý v novembri vo funkcii končí, 10. najväčšie aerolínie na svete sa musia v najbližších rokoch zväčšiť, ak si chcú udržať konkurencieschopnosť.
"Iné spoločnosti sa začínajú spájať a my musíme byť súčasťou tohto trendu," povedal Dixon pre austrálsky rozhlas. Ako dodal, na presadenie sa na trhu nie sú Qantas momentálne dosť veľké a na zmenu majú päť, maximálne 10 rokov. "Som presvedčený, že k tomu dôjde skôr ako neskôr," povedal Dixon.
Nie je vylúčené, že by sa aerolínie mohli spojiť so Singapore Airlines, ktoré austrálske médiá menovali ako najnovšieho záujemcu.
Qantas patrí medzi minimum ziskových aerolínií v súčasných ťažkých časoch, ktoré nastali po enormnom zvýšení cien leteckého benzínu. Napriek spomaľovaniu sa austrálskej ekonomiky a vysokým cenám palív spoločnosť dosiahla za minulý finančný rok (skončil sa 30. júna) čistý zisk v prepočte 847 miliónov USD (17,33 miliardy Sk), čo je rast o 44 %. Tržby vzrástli o 7,5 % na 14,2 miliardy USD.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button