Letecká doprava

Alitalia musí kvôli záchrane obetovať 5000 pracovných miest

Alitalia bude musieť kvôli svojej záchrane obetovať niekoľko tisíc pracovných miest. Podľa sanačného plánu by sa malo zrušiť 5000 miest v krízou zmietanej spoločnosti. Uvádza to dnešné vydanie rímskeho denníka La Repubblica, ktorý cituje talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho.
 

Podľa plánu, na ktorom vláda spolupracuje s bankou Intesa San Paolo, bude treba vymeniť 90 lietadiel a znovu začať prevádzkovať celý rad v súčasnosti zrušených medzikontinentálnych letov. Okrem toho by sa malo z aerolínií vydeliť množstvo služieb. Berlusconi potvrdil, že konzorcium talianskych spoločností má na záchranu Alitalie 800 miliónov eur (24,1 miliardy Sk).
Denník La Repubblica zasa tvrdí, že Berlusconi o budúcnosti aerolínií rokoval s členmi francúzskej vlády. Malo by dôjsť k synergiám s Air France, uviedol bez spresnenia detailov Berlusconi.
Taliansky premiér je optimistický v súvislosti s budúcnosťou Alitalie. "Máme plán a máme kapitál. Bohužiaľ, nebudeme môcť zachrániť všetky miesta, ale budeme hľadať cestu na záchranu čo najväčšieho počtu pracovných miest."
 

Zdroj: TASR

Prečítajte si aj

Back to top button