Letecká doprava

Alitalia chce nájsť zahraničného investora do konca septembra

Alitalia chce nájsť do konca septembra zahraničného investora. Dnes to zdôraznil vládou zmocnený správca spoločnosti Augusto Fantozzi. Fantozzi verí, že "nová Alitalia", ktorá sa má zrodiť po oddelení sa od zadlžených divízií aerolínií, by mohla vzniknúť do novembra. "Je pred nami dlhá cesta, zatiaľ sme iba na jej začiatku."

Správca uviedol, že rímsky súd prijal žiadosť Alitalie o ochranu pred bankrotom. Tým sa vykonal prvý krok na ceste k reštrukturalizácii a zoštíhleniu aerolínií. Taliansky Úrad pre civilné letectvo (ENAC) udelil Alitalii provizórne letové povolenie na najbližších 6 mesiacov, ako povedal Fantozzi.
O možnom partnerstve s Alitaliou už rokujú Lufthansa a Air France-KLM. Taliansky kabinet minulý týždeň zmenou legislatívy otvoril cestu záchrane aerolínií. Podľa vlády by sa mala spoločnosť rozdeliť na dve časti – jedna sa bude skladať zo ziskových divízií a do nej sa bude investovať. Druhá firma prevezme záväzky a vyhlási platobnú neschopnosť. Kvôli tomu musel kabinet schváliť novelu zákona o bankrote.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button