Letecká doprava

V júni pribudnú z Bratislavy tri nové pravidelné letecké linky

Z bratislavského letiska Milana R. Štefánika pribudnú v júni tohto roku tri nové pravidelné letecké linky.

„V piatok 1. júna poletia cestujúci z Bratislavy prvýkrát novou pravidelnou linkou do Eindhovenu v Holandsku. Od 13. júna pribudne nová sezónna pravidelná linka do Katánie na Sicílii a od 28. júna bude spustená nová pravidelná linka do Dalamanu v Turecku,“ vymenoval predseda predstavenstva letiska Jozef Pojedinec.
 
Linky do Eindhovenu a Dalamanu bude prevádzkovať Ryanair a do Katánie spoločnosť Smartwings. Od júna sa začína na letisku hlavná letecká dovolenková sezóna. Už vlani pritom letisko zaznamenalo historicky rekordnú letnú sezónu. V tomto roku však počet nahlásených charterových letov na letisku ešte stúpol o 37 % na vyše 2500 letov. 
 
V júni otvorí z Bratislavy 12 sezónnych pravidelných liniek aj letecká spoločnosť Smartwings, a to na ostrovy Rodos, Kréta, Zakynthos, Cyprus, Malta, Korfu, Malorka, do talianskych letovísk Olbia, Katania, Lamezia Terme a pribudnú aj linky do Burgasu či Malagy. Smartwings prevádzkuje sezónne pravidelné linky každoročne v letnom období od júna do októbra.
 
„Najviac nepravidelných dovolenkových charterových letov je naplánovaných z Bratislavy do Antalye v Turecku a späť, a to 903. Nasledujú Hurghada v Egypte, Monastir v Tunisku, Burgas v Bulharsku, egyptské letovisko Marsa Alam, grécky Solún, Podgorica v Čiernej Hore či Heraklion na Kréte,“ vymenoval Pojedinec.

Prečítajte si aj

Back to top button