Letecká doprava

Bratislavské letisko vybavilo v apríli 152 721 cestujúcich,o 27 % viac než vlani

Letisko Milana R. Štefánika v Bratislave vybavilo v apríli tohto roka na prílete a odlete spolu 152 721 cestujúcich. V porovnaní so štvrtým mesiacom minulého roka to znamenalo nárast o 27 %.

Tohtoročný apríl tak bol podľa hovorkyne letiska Veroniky Ševčíkovej z hľadiska počtu vybavených cestujúcich druhým najsilnejším aprílom od vzniku letiska v Bratislave. „O 35 % vzrástla v apríli aj preprava leteckého nákladu, počet letov narástol o 34 %,“ doplnila Ševčíková.
 
Počas prvých štyroch mesiacov tohto roka pritom bratislavské letisko vybavilo spolu viac ako 506 000 cestujúcich. Znamenalo to nárast o 21 % v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka. 
 
„Spomedzi zabehnutých liniek v prvých štyroch mesiacoch roka úspešne vzrástla preprava na linkách do Londýna, Kyjeva, Skopje či Prahy. Veľmi dobre sa ujali aj novšie linky, napríklad do Sofie, Varšavy či Bologne,“ opísal generálny riaditeľ letiska Jozef Pojedinec.
 
V letných mesiacoch očakáva podľa vlastných slov úspešný nástup nových pravidelných spojení, medzi ktorými sú destinácie ako Burgas, Malta, Pafos či Thessaloniki (Solún).

Prečítajte si aj

Back to top button