Letecká doprava

O Alitaliu majú záujem Lufthansa a EasyJet

Nemecká Lufthansa sa pripojila k britským aerolíniám EasyJet a vyjadrila záujem o talianskeho dopravcu Alitalia, ktorý bojuje s problémami.

Informovali o tom samotné letecké spoločnosti. Nízkonákladové aerolínie EasyJet oznámili, že predložili revidovanú ponuku na prevzatie Alitalie v rámci konzorcia, ale odmietli poskytnúť ďalšie podrobnosti.
Lufthansa následne informovala, že predložila dokument, v ktorom predstavila svoje návrhy na vytvorenie „novej“ spoločnosti Alitalia. „Dokážeme si predstaviť ďalšie rokovania, ktoré budú vychádzať z tohto základu,“ povedal hovorca. Samotná Alitalia uviedla, že dostala tri ponuky. Podľa denníka Il Sole 24 Ore, tretím záujemcom sú nízkonákladové aerolínie Wizz Air, ktoré túto informáciu odmietli komentovať. Lufthansa, najväčšia letecká spoločnosť v Nemecku, už predtým avizovala, že bude mať záujem iba o reštrukturalizovanú Alitaliu.
 
Alitalia vstúpila do konkurzného konania minulý rok a talianska vláda odvtedy hľadá nových investorov. Proces predaja sa oneskoril v dôsledku marcových parlamentných volieb v Taliansku.
 
Podľa agentúr EasyJet spolupracuje na ponuke na prevzatie Alitalie s firmou Cerberus a spoločnosťou Air France-KLM, ktorá však poprela svoj záujem o talianskeho dopravcu. „Spoločnosť Air France-KLM popiera akýkoľvek záujem o Alitaliu,“ uviedla hovorkyňa francúzsko-holandskej skupiny.

Prečítajte si aj

Back to top button