Cestná doprava

Tunel Bôrik bude cez víkend uzavretý

Úsek diaľnice D1 Mengusovce – Jánovce, vrátane tunela Bôrik, bude tento víkend uzavretý. Dôvodom sú naplánované technologické práce na zariadeniach tunela. Doprava na tomto úseku bude uzavretá od soboty (1.12.) 10.00 h do nedele (2.12.) 14.00 h.

„Počas celého trvania úplnej uzávierky bude premávka usmernená dopravným značením. Trasa obchádzky vedie od diaľničnej križovatky Mengusovce po ceste I/18 cez mesto Svit a v križovatke Poprad, západ bude premávka presmerovaná späť na diaľnicu D1,“ uviedol pre médiá hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Marcel Jánošík.

S dopravným obmedzením treba od 1. decembra počítať aj na diaľnici D1, na estakáde Mierová – Senecká za križovatkou Trnávka. V dôsledku odstraňovania havarijného stavu mostného záveru bude doprava obmedzená od soboty 22.00 h do 9. decembra. „Počas celého trvania prác na odstránení havarijného stavu mostného záveru nebude na danom úseku doprava presmerovaná do menšieho počtu jazdných pruhov, iba znížená rýchlosť na 60 km/hod. Doprava bude usmernená dopravným značením,“ uviedol Jánošík.

 

Prečítajte si aj

Back to top button