Cestná doprava

Vo štvrtok sprejazdní úsek rýchlostnej cesty R2 Figa – obchvat

Národná diaľničná spoločnosť sprejazdní vo štvrtok 28. augusta novovybudovaný úsek rýchlostnej cesty R2 Figa – obchvat v dĺžke troch kilometrov. 

Oficiálne strihanie pásky bude o 11.00 h, sprejazdnenie úseku pre motoristickú verejnosť sa predpokladá približne o 13.00 h, informoval dnes TASR hovorca NDS Marcel Jánošík.
Ešte 18. augusta zaslali občania Gemera premiérovi Robertovi Ficovi a ministrovi dopravy Ľubomírovi Vážnemu list s výzvou na predĺženie termínu nespoplatnenia časti rýchlostnej komunikácie R2 v úsekoch okolo obce Ožďany a na úseku Tornaľa-Figa. 
Slovenská vláda uznesením z roku 2007 rozhodla, že od 1. januára 2008 do konca roku nebude spoplatnená táto časť R2. 
"Na základe podnetu od občanov však chceme, aby vláda tento termín predĺžila aj na rok 2009 a následne dovtedy, kedy bude celý úsek dostavaný," povedal TASR predseda petičného výboru Zsolt Simon. Podľa Simona pod petíciu, ktorá žiada vyňatie tohto nedostavaného úseku komunikácie spod platby, sa vlani podpísalo viac ako 11.300 obyvateľov Gemera. Do petície sa zapojilo 70 z 107 obcí okresu Rimavská Sobota. 
Zavedenie poplatkov sa nepáčilo najmä obyvateľom obcí v blízkosti rýchlostnej cesty. Kvôli poplatkom, ktoré spočiatku správca cesty vyžadoval, radšej používajú staré, ale v mnohých smeroch už nevyhovujúce a nebezpečné cesty. Spoplatnenie sa týkalo asi šesťkilometrového úseku v okolí Oždian a asi 11-kilometrového úseku pri Tornali.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button