Cestná doprava

V troch okresoch na východe SR rozbehli petičnú akciu za opravu ciest

Občianske združenie Naša Ľubovňa spolu s občianskymi aktivistami odštartovalo v pondelok (14.2.) petičnú akciu za odstránenie havarijného stavu ciest 1. triedy.

Ide o cesty  1. triedy v okresoch Kežmarok, Stará Ľubovňa a Bardejov. „Situácia je veľmi nebezpečná a alarmujúca, ohrozuje na životoch všetkých účastníkov cestnej komunikácie,“ zdôvodnil jeden z realizátorov petície Radoslav Babjarčík. Výzvu odoslali aj ministrovi dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Jánovi Figeľovi. 
      
Petičná akcia sa podľa Babjarčíka netýka len obyvateľov dotknutých regiónov, ale aj turistov a návštevníkov Spiša, Šariša a Tatier. „Petičné hárky boli odoslané do všetkých miest a obcí zmienených okresov, ľudia ich môžu podpísať na úradoch, čerpacích staniciach, v autoopravovniach, obchodoch a zbierať podpisy budú aj aktívni jednotlivci, ktorým záleží na oprave ciest,“ doplnil Babjarčík. 
      
Účastníci petičnej akcie zvolali na budúci týždeň vo štvrtok (24.2.) tlačovú konferenciu do Starej Ľubovne, kde chcú prezentovať ich riešenie havarijného stavu ciest a verejnosti predstaviť video a obrazovú prezentáciu súčasného stavu vozovky v regiónoch. „Okrem toho odprezentujeme štatistiku nehôd a poistných udalostí, podloženú Policajným zborom v Kežmarku, Starej Ľubovni a Bardejove,“ doplnil Babjarčík.
 

Prečítajte si aj

Back to top button