Cestná doprava

V Trnavskom kraji opravia 440 kilometrov ciest 2. a 3. triedy

Spolu 140 kilometrov ciest 2. a 3. triedy opraví za 350 miliónov Sk (11,6 milióna eur) Trnavský samosprávny kraj(TTSK) v prvej etape plánovanej rekonštrukcie cestnej siete a mostných objektov.

Práce sa začali v týchto dňoch, skončiť by mali na konci októbra. Realizátor prác Cesty Nitra a.s. chce v jeseni tohto roka začať s prácami nasledujúcej, druhej etapy, ktorá má záver stanovený na začiatok zimy. Celkovo bude do konca roka 2009 zrekonštruovaných 440 kilometrov ciest. Na projekt rekonštrukcie ciest si TTSK zobral úver 1 miliardu Sk (33,193 miliónov eur).
Práce prebiehajú vo všetkých regiónoch kraja súbežne a vyžadujú si aj dočasné obmedzenia dopravy. Na juhu sa pracuje pri obci Gabčíkovo a Dunajskej Strede, na trnavsku pri Bielom Kostole a na Záhorí na cestách medzi Holíčom a Petrovou Vsou, Dojčom a Čáčovom a Holíčom a Skalicou. Najdlhšími úsekmi v prvej etape sú cesty spájajúce Dolnú Krupú s Hornou Krupovu a cesta medzi Gabčíkovom a obcou Vrakúň. Do plánu opráv boli zakomponované aj jednotlivé pripomienky a požiadavky miestnych samospráv.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button