Cestná doprava

TAMEX prináša novinky

Spoločnosť TAMEX od konca minulého roku dováža a predáva na našom trhu výrobky spoločnosti VDO Automotive AG, ktoré sa dovtedy predávali ešte pod značkou Siemens VDO. Nie je to jediná novinka, s ktorou spoločnosť TAMEX prichádza. Svoje aktivity už čoskoro rozšíri o ďalej popísané služby a výrobky.
 
Čistenie kontaktov digitálnych tachografov
V rámci každej následnej periodickej prehliadky bude možné prečistiť kontakty čítačky kariet digitálneho tachografu, ktoré sa časom znečisťujú a tým pádom spôsobujú výpadok systému. Táto služba sa z technických dôvodov bude týkať iba digitálnych tachografov značky VDO. Ako bonus sa v každom vozidle nechá aj špeciálna utierka na čistenie kontaktov kariet vodičov.
 
Preprogramovanie digitálnych tachografov
V rámci každej následnej periodickej prehliadky (odporúča sa) bude možné nahrať v niekoľkých špecializovaných autorizovaných dielňach do digitálneho tachografu aktuálnu verziu programu, ktorá ponúkne užívateľom viacero výhod. Tou najpodstatnejšou výhodou je možnosť nastavenia, do akej aktivity sa prepne digitálny tachograf pri vypnutí alebo zapnutí zapaľovania (napr. prestávka/odpočinok). Táto služba sa z technických dôvodov bude týkať iba digitálnych tachografov zn. VDO.
 
Opravy digitálnych tachografov
V niekoľkých špecializovaných registrovaných dielňach, ktoré vykonávajú opravy analógových tachografov, sa budú vykonávať aj drobné opravy digitálnych tachografov. Táto služba sa z technických dôvodov bude týkať iba digitálnych tachografov značky VDO.
 
Mobilná čítačka kariet vodičov
Ide o nové zariadenie zn. VDO, ktorého súčasťou je okrem čítačky kariet aj dátový kľúč typu Downloadkey druhej generácie. Táto kombinácia umožňuje sťahovať údaje v teréne nielen z kariet vodičov, ale aj zo samotných digitálnych tachografov. Za povšimnutie stojí skutočnosť, že zariadenie je možné napájať aj so štyrmi baterkami typu AAA, kapacita jeho pamäte je 256 MB (viac ako 2000 stiahnutých kariet) a nový dizajn jeho podporného PC programu je jednoduchý, prehľadný a účelový.
 
Sťahovanie, archivácia a vyhodnocovanie údajov
Ide o systém, ktorý je určený pre malých dopravcov s 1 až 8 vodičmi, tzv. limitovanú verziu v cene 5 980 Sk, ktorá umožňuje údaje z kariet vodičov a z digitálnych tachografov sťahovať a archivovať a z kariet vodičov aj detailne vyhodnocovať. Jeho nelimitovaná verzia pre stredných a veľkých dopravcov sa ponúka v cene 9 980 Sk aj s rozšírenými funkciami. Celý systém je postavený modulárne, čo znamená, že po jeho rozšírení umožňuje vyhodnocovať detailne sociálnu legislatívu, tachokrúžky z analógových tachografov, pracovnú zmenu a pracovný čas, efektivitu práce, plánovanie práce, všetky údaje za vodičov a vozidlá, rýchlosť, udalosti a chyby, atď. Momentálne ide o jeden z najlepších, najkomplexnejších a cenovo najdostupnejších systémov na Slovensku, za ktorým stojí aj silný tím odborníkov. 
 
Zdroj: PR

Prečítajte si aj

Back to top button