Cestná doprava

Systém DAF City Turn Assist zvyšuje bezpečnosť cestnej premávky v meste

Pre zvýšenie bezpečnosti účastníkov cestnej premávky počas distribúcie tovaru v mestách predstavuje spoločnosť DAF Trucks systém DAF City Turn Assist, ktorý umožňuje monitorovanie slepých uhlov.

Systém je možné objednať priamo z výroby pre vozidlá 4×2 FT a 6×2 FTP alebo ako sadu prostredníctvom náhradných dielov. DAF City Turn Assist je bezpečnostná funkcia, ktorá varuje vodiča pomocou vizuálnych a zvukových upozornení, ak sú v mŕtvom uhle na strane vodiča iní účastníci cestnej premávky – od chodcov a cyklistov po automobily a motocykle.

Monitorovací systém nielen varuje pri nižších rýchlostiach počas jazdy v mestskej premávke, ale aj detekuje ďalších účastníkov cestnej premávky v susednom pruhu pri prechádzaní z pruhu do pruhu alebo pri pripájaní do pruhu pri vyššej rýchlosti.

DAF City Turn Assist využíva radarovú technológiu pre zabezpečenie optimálnej detekcie objektov aj v podmienkach zlej viditeľnosti. Na strane spolujazdca, na zadnom blatníku alebo blízko neho, je nainštalovaná jedna radarová jednotka s krátkym dosahom. Jej odolné prevedenie je vyvinuté tak, aby fungovalo v tých najnáročnejších podmienkach.

Výstrahy sa zobrazujú prostredníctvom strategicky umiestneného displeja LED, ktorý je umiestnený na stĺpiku A na strane spolujazdca, blízko bočného zrkadla. Ak je aktivovaný pravý ukazovateľ smeru, môžu byť tiež vydávané zvuky upozornenia. DAF City Turn Assist z výroby umožňuje inštaláciu kompletného systému (radarová jednotka, displej a káblové zväzky).

DAF City Turn Assist je ponúkaný ako voliteľné vybavenie u ťahačov s ľavostranným riadením Euro 6 4×2 FT a 6×2 FTP s motormi MX-11 a MX-13 a tiež pre elektrické vozidlá CF. Pre modely CF a XF s pravostranným riadením už spoločnosť DAF ponúka voliteľné kamerové a senzorové systémy navrhnuté pre ochranu zraniteľných účastníkov cestnej premávky, aby splnila požiadavky trhu a legislatívy vo Veľkej Británii a Írsku.

Prečítajte si aj

Back to top button