Cestná doprava

Rozšírenie cesty I/63 je prínosom pre dopravu do Bratislavy

Komunikácia I/63 smerom na juhovýchod Slovenska rozšírená o jeden jazdný pruh je prínosom pre dopravu do Bratislavy a ponúka kvalitnú vozovku pre vodičov.

Povedal to dnes na brífingu minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Ján Figeľ (KDH). Touto cestou vstupuje podľa jeho slov do Bratislavy denne 20.000 áut. “Práce pokračujú aj na ďalších križovatkách pri Slovnafte a pri výjazde na diaľnicu D1 s tým, že koncom septembra budú práce ukončené a odovzdané,“ pokračoval minister. Cena prác je 3,8 milióna eur. V súvislosti so zlepšením dopravy v Bratislave a okolí, aj smerom na Dunajskú Stredu a Komárno, spomenul súkromného železničného dopravcu RegioJet, ktorý má začať prevádzku na trati v marci 2012.
      
Starostka dotknutej mestskej časti (MsČ) Bratislava – Podunajské Biskupice Alžbeta Ožvaldová (Most-Híd) uviedla, že dopravné zápchy na území MsČ boli neúnosné a rozšírenie cesty situáciu zlepšilo. Dva jazdné pruhy smerujú do Bratislavy a šoféri nemusia odbočovať do Podunajských Biskupíc.
      
Podpredseda parlamentu a predseda strany Most-Híd Béla Bugár konštatoval, že konečným riešením bude vybudovanie rýchlostnej komunikácie R7 na juh Slovenska, ktorú majú začať stavať v roku 2013. Ocenil podporu vládnych koaličných partnerov, rezortov dopravy a financií i hlavného mesta SR Bratislavy. Bratislavský primátor Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru-SD) informoval, že rozšírený pruh je v prevádzke od začiatku školského roka. Pripomenul aj ďalšie dopravné obmedzenia, ktoré súvisia s pokračovaním stavby.
 

Prečítajte si aj

Back to top button