Cestná doprava

Práce na novom moste cez rieku Nitra finišujú

Práce na novom moste cez rieku Nitra sa dostávajú do poslednej fázy.

Postupne sa ukončuje montáž oceľovej konštrukcie a stavbári už začali aj s betonážou vozovky. V súčasnosti prebieha montáž zábradlí na chodníkoch a ďalších komponentov oceľovej konštrukcie. Podľa nitrianskeho primátora Jozefa Dvonča, by prvé autá mohli prejesť po novom moste už onedlho.

„Termín dokončenia mosta je čiastočne posunutý. V zmluve bol stanovený termín ukončenia výstavby 30. októbra. Pre nepriaznivé počasie, keď bolo stavenisko niekoľkokrát zaplavené riekou, sa však posunul na neskoršie. Podľa posledných informácií, ktoré mám, v priebehu dvoch týždňov by mal byť most v takom stave, že by mohol byť sprejazdnený,“ uviedol primátor.

Nový most cez rieku Nitra bude stáť hneď vedľa dnešnej lávky pre peších, ktorú po jeho dokončení demontujú a skončí na šrotovisku. Po prvý raz sa o výstavbe nového mosta začalo hovoriť ešte pred poslednými komunálnymi voľbami v roku 2006. Podľa pôvodných plánov mal stáť už v roku 2009. Projekt sa však musel viackrát prepracovávať, naposledy z drahšej betónovej na lacnejšiu oceľovú konštrukciu. Náklady naň sa tak znížili z viac ako päť miliónov eur na sumu prevyšujúcu tri milióny eur.

 

Prečítajte si aj

Back to top button