Cestná doprava

Obchvat Bratislavy sa bude možno financovať ako PPP projekt

Plánovaný obchvat Bratislavy sa bude možno financovať formou projektu verejno-súkromného partnerstva (PPP projekt). Zhodli sa na tom dnes predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Vladimír Bajan a minister dopravy, pôšt a telekomunikácií SR Ľubomír Vážny.
 

"Minister Vážny podľa vlastných vyjadrení vníma situáciu rovnako ako samospráva, teda ako mimoriadne vážnu a súhlasil s požiadavkou zdynamizovať proces realizácie obchvatu, známeho ako D4," informovala TASR Milka Podmajerská z Oddelenia komunikácie s verejnosťou BSK. Dodala, že minister privítal iniciatívu samosprávy hľadať také riešenia, ktoré by znamenali realizáciu tohto diaľničného úseku skôr, než v súčasnosti predpokladanom termíne v roku 2011.
Zúčastnení sa na rokovaní dotkli aj témy ďalších potrebných dopravných stavieb, ktorých realizácia je v kompetencii Slovenskej správy ciest (SSC), a. s., a to napríklad severný obchvat Senca. Podpredseda BSK Gabriel Agárdy informoval ministra o pripravenosti mesta Senec participovať na jeho realizácii.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button