Cestná doprava

Novým generálnym riaditeľom Slovak Lines je Pavol Labant

V spoločnosti Slovak Lines nastala zmena na najvyššom poste. Od 1. septembra sa stal novým generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva spoločnosti Slovak Lines Pavol Labant, ktorý doteraz riadil divíziu Slovak Lines Express. Vo funkcii vystriedal Petra Sádovského.

Nový generálny riaditeľ Pavol Labant pôsobí v spoločnosti Slovak Lines už vyše roka. Doteraz zastával funkciu riaditeľa divízie Slovak Lines Express, ktorá sa zameriava na medzinárodné linky do Viedne, na letisko vo Schwechate, výletné sezónne a “koncertné” linky zamerané na zážitky. Počas svojho pôsobenia v Slovak Lines Express úspešne spolu so svojím tímom zaviedol do praxe viacero inovácií. “Za prvý rok sme vyskúšali, že inovácie vedia naštartovať aj autobusovú dopravu.

Začali sme s obmenou vozového parku a nakúpili nové ekonomicky aj ekologicky najúspornejšie autobusy Mercedes Setra, zaviedli kvalitné pripojenie na internet, hodnotenie kvality, spustili moderný rezervačný systém, web a mobilnú aplikáciu pre cestujúcich do Viedne, ktorú neustále vylepšujeme. Know-how a skúsenosti, ktoré sme za posledný rok z komerčných liniek získali, teraz chceme preniesť aj do regionálnej dopravy, ktorá tvorí jadro nášho podnikania. V krátkom čase už chystáme postupné zavádzanie možnosti platby kartou u vodiča, ktorá by sa mala stať štandardom v hromadnej doprave,” hovorí Pavol Labant.

“Riadiť takú veľkú firmu, ktorá má v 620 zamestnancov, v Bratislavskom samosprávnom kraji zabezpečuje 43 autobusových liniek, ktoré sú súčasťou Integrovaného dopravného systému (IDS BK) a ročne prepraví 12,5 milióna cestujúcich, je pre mňa veľkou výzvou,” dodáva Pavol Labant.

Pavol Labant nahrádza na pozícii generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva Petra Sádovského, ktorý sa rozlúčil slovami: “Som hrdý a vďačný za dlhých 13 rokov na pozícii generálneho riaditeľa. Slovak Lines budem naďalej podporovať na pozícii poradcu predstavenstva pre strategické záležitosti”.

História spoločnosti Slovak Lines siaha do roku 1949 ku vzniku národného podniku ČSAD. Počas rokov sa firma transformovala a pôsobila pod názvom SAD Bratislava, až kým prišla v roku 2007 zmena názvu značky na Slovak Lines. Vozový park tvorí vyše 300 autobusov, ktoré sú vybavené klimatizáciou a od roku 2013 spoločnosť prevádzkuje v prímestskej doprave aj nízkopodlažné autobusy kompletne vybavené aj pre prepravu cestujúcich so zdravotným postihnutím.

Prečítajte si aj

Back to top button