Cestná doprava

Nová pneumatika pre presnú reakciu na riadenie

Spoločnosť Dunlop, jeden z najvýznamnejších svetových výrobcov pneumatík, uvádza na trh novú, vysoko výkonnú pneumatiku SP Sport Maxx TT, ktorá kombinuje technológiu DuPont™ Kevlar®, športovú zmes s nanočasticami a prvkami technológie Touch Technology.

Dunlop SP Sport Maxx TT je nástupcom pneumatiky Dunlop SP Sport Maxx, ktorá v minulosti získala mnoho ocenení. Táto pneumatika poskytuje vynikajúce reakcie na riadenie, zlepšenú ovládateľnosť na mokrých a suchých povrchoch a vysoký kilometrový výkon, rovnako ako výbornú stabilitu pri zatáčaní.
 
Presné riadenie vďaka novej technológii
Syntetické vlákno DuPont™ KEVLAR®, ktoré je desaťkrát pevnejšie ako oceľ a udržuje svoju silu a odolnosť pri širokých škálach teplôt, sa dá využiť v rôznych oblastiach – od motošportu a plavby až po letectvo a vesmírnu technológiu. Unikátne kombinácie vlastností vlákna KEVLAR® je príčinou, prečo je toto vlákno vyhľadávané v oblastiach, kde redukcia hmotnosti, zvýšenie pevnosti a odolnosti voči korózii prinášajú významné vylepšenia v rámci bezpečnosti a výkonnosti. Dunlop SP Sport Maxx TT obsahuje KEVLAR® Engineered Elastomer (EE) v jadre pätky pneumatiky. To je výrazná inovácia v technológii výroby pneumatík. Pridaním vlákna KEVLAR® EE do jadra pätky je vytvorená pevnejšia bočnica, ktorá je oveľa odolnejšia voči pokrúteniu, pnutiu a vysokým teplotám, a zaručuje tak zvýšenú stabilitu pri zatáčaní, rovnako ako vylepšenú reakciu a väčšiu presnosť riadenia.
 
Vždy pod kontrolou
Podstatou pôžitku z jazdy je mať automobil pod kontrolou. Získanie všetkých dôležitých informácií včas znamená to, že vodič môže správne reagovať. Správna a včasná reakcia na riadenie, ktorú ponúkajú vysoko výkonné pneumatiky Dunlop SP Sport Maxx TT s Touch Technology, zaisťuje vynikajúcu komunikáciu oboma smermi. Milovníci riadenia sa tak môžu sústrediť len na to, čo je pre nich naozaj dôležité – zážitok z jazdy. Dunlop Touch Technology kombinuje množstvo dokonalých technológií ako je technológia multiprofilového behúňa (MRT), špecifický pätový systém, rovnejšia kontúra behúňa a asymetrický dezén behúňa s variabilným objemom hmoty dezénu. Pneumatiky Dunlop SP Sport Maxx TT veľmi dobre obstáli v porovnaní so svojimi hlavnými konkurentmi, ktorých porážajú v mnohých porovnávacích testoch, najmä pri jazde na mokrých a suchých povrchoch, rovnako pri porovnávaní bočného aquaplaningu.
 
Zdroj: PR

Prečítajte si aj

Back to top button